رویای ولیعهد عربستان، شهری مدرن با 36 برابر وسعت تهران

رویای ولیعهد عربستان، شهری مدرن با 36 برابر وسعت تهران

عربستان قصد دارد تا در مرز این کشور با مصر و اردن شهری متفاوت بسازد؛ شهری که در وصفش، روایت‌های رویایی آمده است. هرچند که هنوز معلوم نیست چقدر این رویاها به واقعیت نزدیک می‌شود.

به گزارش خبر آنلاین، «نئوم» پروژه ساخت شهر 500 میلیارد دلاری است که محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد عربستان سعودی چند هفته پیش از شروع ساخت آن خبر داد. به گفته او قرار است این شهر در مرز عربستان با مصر و اردن ساخته شود و به نوعی این دو کشور را به هم وصل کند، قرار است نئوم در منطقه‌ای به وسعت 26500 کیلومتر مربع ساخته شود، منطقه‌ای 36 برابر وسعت تهران.

اما نقطه تمایز نئوم، وسعت این شهر نیست بلکه منتخبی از فناوری‌های جدیدی است که در قرن اخیر کشف شده‌اند و قرار است در این شهر استفاده شوند؛ از فناوری‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر تا خودروهای برقی، ربات‌ها  و ...

در پروژه نئوم روی نوآوری در 9 حوزه مختلف تمرکز شده است، انرژی و آب، حمل و نقل، بیوتکنولوژی، غذا، ساخت و ساز پیشرفته، رسانه، سرگرمی، علوم فناوری و زندگی در بنیاد نئوم.

انرژی‌های سبز؛ تنها منبع تامین‌ کننده انرژی‌های نئوم

با توجه به روند افزایشی دمای کره زمین به علت افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای کشورهای زیادی به دنبال استفاده از انرژی‌های جایگزین هستند. شاهزاده سعودی در روزی که از اجرای این پروژه در یک کنفرانس سرمایه‌گذاری بزرگ در ریاض خبر داد گفت که یکی از اهداف نئوم این است که تلاش‌های پادشاهی را در جهت جداسازی درآمدها از وابستگی به صادرات نفت نشان دهد.

 شهرهای زیادی هستند که به این هدف رسیده‌اند و همه‌ انرژی‌ خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین می‌کنند اما نئوم می‌تواند بزرگترین شهری باشد که همه‌ انرژی خود را باد و انرژی خورشیدی تامین می‌کند.

کلاس کلینفلد، مدیرعامل پروژه نئوم در این رابطه گفت: «عربستان سعودی فقط پر از گاز و نفت نیست، بلکه این کشور سرشار از انرژی خورشیدی و باد است. ما می‌توانیم از تکنولوژی برای تندتر شدن توسعه اقتصادی استفاده کنیم.»

سیستم حمل و نقل نئوم؛ از بالگرد تا دوچرخه

شهروندان نئوم قرار است سیسم حمل و نقل کاملا متفاوتی را تجربه کنند، بر اساس اطلاعات موجود در سایت پروژه، حمل و نقل عمومی در این شهر کاملا سبز خواهد بود و برای اینکار از خودروهای اتوماتیک، بالگردهای مسافربری و سیستم حمل و نقل دریایی استفاده می‌شود، البته در این فضای پیاده‌روی و دوچرخه سواری هم برای شهروندان نئوم وجود خواهد داشت.

در این شهر پلی تاریخی ساخته ‌می‌شود، پلی که قرار است برای اولین بار در تاریخ قاره آسیا را به آفریقا وصل کند، بسیاری این پل را نماد پروژه نئوم می‌دانند.

ربات‌ها در نئوم با جمعیتی بیش از انسان‌ها

اما یکی از شگفت‌انگیزترین ویژگی‌های پروژه نئوم استفاده از روبات‌ها در این شهر است، هنوز اطلاعات دقیقی از نحوه استفاده از ربات‌ها در نئوم وجود ندارد.

با این وجود در کنفرانسی که در آن از پروژه عربستانی‌ها رونمایی شد مارک لایبرت مدیرعامل بوستون دینامیک در این باره خطاب به حضار گفت: «ربات‌ها می‌توانند کاربرد‌های گوناگونی داشته باشند و مسئولیت مسائلی مثل امنیت، تدارکات، پیک و حتی مراقبت از افراد سالمند و ناتوان را هم بر عهده بگیرند.»

مدیرعامل یک بانک ژاپنی هم که قرار است در این پروژه روی انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند گفته است که در نئوم ممکن است تعداد ربات‌ها حتی بیشتر از انسان‌ها باشد.

گفتنی است چند روز پیش از کنفرانس پروژه نئوم، در مراسمی در ریاض از رباتی به نام سوفیا رونمایی شد و برای اولین بار در تاریخ به او اقامت یک کشور داده شد، سوفیا که الان مقیم عربستان است در پاسخ به سوال فردی که درباره حکومت ربات‌ها بر دنیا پرسید، گفت:  «تو خیلی از کتاب‌های آیلون ماسک را می‌خوانی، فیلم‌های هالیوودی زیادی هم تماشا می‌کنی!»

در نئوم همه چیز تغییر می‌کند؛ بیوتکنولوژی، کشاورزی با آب دریا و ...

بر اساس اطلاعاتی که مسئولین پروژه، در نئوم از روش‌های مراقبت‌های بهداشتی متفاوتی استفاده می‌شود، روش‌هایی که در طول دهه‌های گذشته توسط زیست‌شناسان کشف شده است. برای نسل بعدی در نئوم از ژن درمانی، ژنومیک، تغییر در سلول‌های بنیادی، نانوبیولوژی و ... استفاده می‌شود.

عربستان از کشورهایی است خشکسالی شدیدی دارد و از آب شیرین کن ها استفاده می‌کند، به همین دلیل در نئوم قرار است با استفاده از تکنولوژِ‌ی‌های جدید آب به کمترین میزان ممکن مصرف شود، در این شهر از مزارع عمودی و کشاورزی با آب دریا و گلخانه‌‌هایی استفاده شود که انرژیشان با انرژی خورشیدی تامین می‌شود.

این شهر برای شهروندانش برنامه‌های تفریحی متفاوتی هم دارد، آنها می‌خواهند بزرگترین باغ جهان و همچنین پارک آبی‌ای با قابلیت ایجاد موج مصنوعی در نئوم بسازند. همچنین به همه‌ی شهروندان این شهر اینترنت پر سرعت رایگان داده می‌شود و اهالی نئوم می‌توانند به شکل اینترنتی و رایگان به تحصیل بپردازند.

صندوق ذخیره ارزی عربستان، که سرپرستی آن به عهده پادشاه این کشور است، در کنار دولت عربستان سعودی و شرکت‌های فناوری جهانی در ساخت این شهر سرمایه‌گذاری می‌کنند. هنوز زمان دقیق پایان این پروژه مشخص نیست، گفته شده است که تا سال 2025 میلادی مرحله اول این پروژه به پایان می‌رسد.

 به هر حال مدیران این پروژه، نئوم را گذری از امروز به آینده می‌دانند، همانطور که در پایان فیلم تبلیغاتی نئوم آمده است؛ «اینجا جایی است که توسط آن می‌توانیم خودمان را برای آینده آماده کنیم، برخی به این کوه‌های قدیمی نگاه خواهند کرد و چیزی نخواهند دید ولی بقیه دنیا می‌فهمد که اینجا جایی است که روش جدید زندگی کردن شروع شده است.»

منتشر شده در شنبه 18 آذر 1396       کد خبر : 7406
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح