ناگفته های مدیر تلگرام پس از مهاجرت به دبی

ناگفته های مدیر تلگرام پس از مهاجرت به دبی

پاول دوروف که بسیاری او را به نام دفاع کننده از حریم خصوصی روس می شناسند بعد از سه سال سرگردانی در دنیا و مهاجرت از کشوری به کشور دیگر سرانجام در دبی ساکن شد. وی در گفت و گو با بلومبرگ اعلام کرد به هیچ عنوان قصد ندارد این کسب و کار را که ارزش آن به پنج میلیارد دلار افزایش یافته به کسی واگذار کند، وی افزود حتی در برابر پیشنهاد ۲۰ میلیارد دلاری تسلیم نمی‌شود. خبرنگار بلومبرگ در طبقه بیست و سوم آسمان خراش مدیا سیتی در مراسم افتتاحیه دفتر تلگرام در دبی، از دوروف درباره پیشنهاد واتس ‌اپ و اسکایپ برای خریدتلگرام پرسید که وی با صراحت اعلام کرد تلگرام فروشی نیست. وی ارزش فعلی تلگرام را بین سه تا پنج میلیارد دلار اعلام وتاکید کرد حتی اگر 20 میلیارد دلارهم پیشنهاد دهند، آن را نمی‌فروشم، این یک تضمین مادام العمر است. تا آن جا که سرمایه گذاری های دوروف نشان می دهد؛ آدم اهل ریسکی نیست و به غیر از چند تصمیم استراتژیک، کمتر علاقه مند به خرید بوده است.

وی دلیل نقل مکان کردن به دبی را آزاد بودن شرکت از پرداخت مالیات اعلام کرد و گفت: مردمان زیادی در کشورهای غربی نمی دانند که مالیات تا چه اندازه گزینه های پیش رویشان را محدود می کند. در برخی کشورها حتی ممکن است مجبور باشید نیمی از درآمدتان را به عنوان مالیات پرداخت کنید و این یعنی شما در واقع ۱۸۰ روز از سال را برای دولت کار می کنید. اما من فکر می کنم می توانم پولی را که در می آورم، به شیوه های بهتری خرج اجتماع کنم. البته خود دوروف هم باور دارد که زندگی درجامعه ای محافظه کار مانند امارات محدودیت هایی هم برای وی دارد، به ویژه آن که دوروف شخصیتی به شدت متناقض دارد.

دوروف ۳۳ ساله از سال ۲۰۱۴ زندگی اش با فناوری عجین شده و از آن زمان روی تلگرام متمرکز شده است. پیام رسان رمزگذاری شده وی، تلگرام، که به اعتقاد خودش ضد هک ساخته شده حالا ۱۸۰ میلیون کاربر دارد که ۴۰ میلیون نفرشان در ایران هستند و روزانه بیش از نیم میلیون نفر دیگر به این جمعیت اضافه می شوند. وی می گوید انگیزه اش از بررسی نحوه استفاده از تلگرام در ایران ارضای حس کنجکاوی است. به گفته دوروف بسیار جالب است که بدانیم عملکرد تلگرام در ایران به عنوان محبوب ترین شبکه اجتماعی چگونه است. این پیام رسان متن باز که هم از طریق تلفن های همراه و هم سیستم های دسکتاپی قابل استفاده است، حدود ۵۰۰ هزار کانال فارسی را میزبانی می کند.

دوروف تلگرام را نوعی حرکت خیریه می داند که تازه از اوایل سال آینده به درآمد زایی می رسد، البته این سود تنها به مقداری خواهد بود که بودجه لازم برای توسعه تلگرام را فراهم کند.(مشخص نیست که این اظهارات مدیر تلگرام به معنای پولی شدن برخی سرویس های این شبکه است یا خیر).

دوروف و برادر بزرگ ترش نیکولای که ریاضی دانی برجسته و برنامه نویس رایانه است، تلگرام را به تدریج توسعه داده اند در حالی که برای این که طعمه دستگاه های اطلاعاتی دولتی مانند اف بی آی نشوند، دائم از کشوری به کشور دیگر نقل مکان می کنند. پاول دوروف مدعی است اف بی آی تلاش کرده بود یکی از برنامه نویسانش را در سانفرانسیسکو با رشوه تطمیع کند. حتی محل نگهداری سرورهای تلگرام نیز مخفی نگه داشته شده است و نام بسیاری از کارکنان تلگرام که این روزها میلیونر شده اند، مشخص نیست.

در انتها بد نیست به نکته جالبی اشاره کنیم که دوروف نیز بسیار به آن می بالد؛ یکی از سری ترین دولت های دنیا یعنی کرملین نه تنها از تلگرام استفاده می کند بلکه آن را علنا تمجید می کند.چندی پیش سخنگوی پوتین از طریق تلگرام اعلام کرد: تلگرام بسیار کاربردی است و ما از آن برای اطلاع رسانی عمومی استفاده می کنیم اما نه اطلاع رسانی غیرعمومی زیرا دیگر هیچ کجای اینترنت امن نیست.

منتشر شده در پنجشنبه 23 آذر 1396       کد خبر : 7433
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح