50 میلیون تومان برای لانه خفاش های غار نشین!

50 میلیون تومان برای لانه خفاش های غار نشین!

نشر و اشاعه اکاذیب و مطالب غیرعلمی در مورد خواص درمانی و ارزش لانه خفاش ها، یک موج مخرب و بی‌نتیجه در بین سودجویان و افراد ناآگاه ایجاد کرده که منجر به هجوم و ورود آنها به محل‌های زندگی این حیوانات شده.

به گزارش ایران سوداگران به جان «خفاش‌ها» در غارهای زنجان، کرمانشاه و کردستان افتاده اند تا آفت به جان زمین‌های کشاورزی و باغ‌های این استان‌ها بیفتد. سوداگران از زمستان گذشته به جان خفاش‌های غارهای معروفی چون سهولان و... افتاده بودند اما خط و نشان کشیدن محیط زیست شهرستان مهاباد و اطلاع‌رسانی فعالان این حوزه به جایی نرسید تا دیروز که سازمان حفاظت محیط زیست هم وارد ماجرا شد.

«فرحناز آذین» رئیس گروه جانوری موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در این رابطه می‌گوید: از 50 گونه خفاش موجود در ایران تنها یک گونه «میوه‌خوار» است و مابقی گیاهخوار. به گفته او خاصیت درمانی لانه خفاش‌ها به خفاش‌های ومپایر یا خون آشام برمی گردد که جغرافیای محل زندگی آنها امریکاست نه ایران!

این گزارش حاکی است تبلیغ تخریب لانه خفاش‌ها به فضای مجازی هم کشیده و تبلیغ‌کنندگان مدعی شده‌اند که لانه خفاش‌ها را تا 50 میلیون تومان خرید و فروش می‌کنند. اما به گفته یکی از فعالان حوزه محیط زیست و عضو انجمن دفاع از حقوق حیوانات «کانی به رازان» گونه خفاش‌های شناخته شده در این منطقه لانه‌ سازی نمی‌کنند و به ‌نظر می‌رسد سوداگران لانه پرندگان دیگر را به جای خفاش‌ها به متقاضیان می‌فروشند.

«فاروق سخنور» رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اعتقاد دارد که فیلم‌های جعلی انتشار یافته در فضای مجازی باعث شده تا برخی به این نتیجه برسند که ماده‌ای خاص در لانه خفاش‌هاست. او می‌گوید:«کلاهبرداران با انتشار فیلمی جعلی و ارائه اطلاعات غلط سعی دارند از حس کنجکاوی برخی افراد ساده لوح استفاده کنند و با دروغ قیمتی بودن لانه این خفاش‌ها، آنها را در دام بیندازند تا مبالغی هنگفت را به امید سود بیشتر به آنها بپردازند.»

او لانه‌هایی راکه به فروش می‌رسد دست‌ساز می‌داند و تأکید می‌کند که خفاش‌ها هیچ گونه «لانه سازی» ندارند. به گفته سخنور، خفاش‌ها از سقف آویزان می‌شوند درحالی که سرشان پایین است و شایعه مواد مایع جمع شده در لانه آنها کاملاً کذب و برای گمراهی و فریب است. با وجود این «یوسف محمودزاده» مدیر مجموعه تفریحی، گردشگری غارسهولان مهاباد می‌گوید: روزانه بیش از 10 نفر به‌دنبال لانه خفاش‌ها به غار سهولان می‌آیند که با برخورد کارکنان غار مواجه می‌شوند.

خفاش‌ها با پایین نگه داشتن تعداد حشرات، نقش مهمی در کنترل آفات مزارع، باغ‌ها و حشرات مزاحم برای انسان دارند. برخی از آنها نیز در گرده افشانی و انتشار بذر نقش دارند ﻭ با این کار به ترمیم پوشش‌هاﻯ گیاهى و ﺍحیاﻯ جنگل‌ها کمک می‌کنند. بنابراین با توجه به نقش اکولوژیک بسیار مهم این گونه‌ها در سیستم‌های حیاتی، حفاظت و مدیریت این گونه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

پیش از این «جواد نظام‌دوست» رئیس هیأت مدیره‌ انجمن غارنوردان و غارشناسان ایران گفته بود: «تداخل انسان و ساخت و ساز در غارها از جمله سهولان به منظور ورود آسانتر گردشگر به آنها به کاهش جمعیت قابل توجهی از خفاش‌ها منجر شده و آفت را به جان مزارع کشاورزی و باغ‌ها انداخته است.» به‌نظر می‌رسد با سوداگری جدید، علاوه بر به خطر انداختن کلونی خفاش‌ها، باید منتظر خسارت جدیدی به زمین‌های کشاورزان و باغ‌ها و تنوع زیستی استان‌های مورد هجوم سوداگران بود.

منتشر شده در سه شنبه 25 ارديبهشت 1397       کد خبر : 7923
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح