صادرات «گندم وعدس وحشی» به خاور میانه

صادرات «گندم وعدس وحشی» به خاور میانه

بیش از هفتاد هزار نوع از ارزشمندترین بذرها و دانه‌های جهان در قالب بزرگترین صادرات تاریخ، از بانک بذر میلنیوم انگلستان به خاورمیانه منتقل شده‌است.

به گزارش همشهری، اين محموله حاوي بيش از 50 خانواده از بذرهاي كشاوزي مانند گندم، جو و عدس است و قرار است از اين نمونه‌ها براي پروژه امنيت غذايي در بانك بذر بزرگي در لبنان نگهداري شود. مجموعه تحقيقاتي اين مركز در جنگ سوريه نابود شده‌است. بانك بذر ميلنيوم واقع در بريتانيا بزرگترين بانك بذر گياهان وحشي در جهان است. بذرهاي اقوام وحشي يا خودرو و مقاوم‌تر دانه‌هاي غذايي در پروژه‌اي بين‌المللي گرد‌آوري شده و در اين مركز نگهداري مي‌شوند. هدف توليد انواع مقاوم‌تري از محصولات غذايي است كه توانايي مقابله با تهديد‌هايي مانند تغييرات اقليمي،‌خشكسالي و بيماري را دارند.

محققان معتقدند اهميت اين اقوام وحشي دانه‌هاي خوراكي در اين است كه براي بقا در جهان بايد خود را با شرايط محيطي خصمانه‌اي سازگار كرد و با افزايش بيماري و آفت و تغييرات اقليمي، اقوام وحشي دانه‌هاي خوراكي كه از تنوع ژنتيكي بيشتري برخوردارند مي‌توانند پس‌انداز ارزشمندي باشند.

بذرهاي بانك ميلنيوم به مركز جهاني مطالعات كشاورزي در مناطق خشك در لبنان ارسال شده‌اند. اين نمونه‌ها شامل بذر گندم وحشي از ايتاليا، گياه عدس وحشي از قبرس، و همچنين اقوام وحشي گياهان نخود و باقلا است. در لبنان از اين بذرها براي مطالعه در زمينه بهبود وضعيت اقوام بومي‌سازي شده با خطرهاي محيطي و اقليمي استفاده خواهد شد. بذرهاي ارسالي از كشورهاي ايتاليا، ‌گرجستان، قبرس، پرتغال، آذربايجان و ارمنستان گرد‌آوري شده‌اند.

دانشمندان در لبنان در تلاش براي بازسازي بزرگترين مجموعه از بذرهاي منطقه هستند كه در سوريه از بين رفته‌است. اين مجموعه شامل هزاران نوع گندم، جو،‌عدس و باقالا بوده‌آست كه زماني در حلب نگهداري مي‌شدند.

پروژه اقوام وحشي يا خودروي محصولات كشاورزي غذايي طرحي جهاني براي محافظت و بهره‌برداري از تنوع ژنتيكي اقوام خودروي محصولات كشاورزي بومي است تا به اين شكل آينده منابع غذايي و كشاورزي ايمن‌تر شود.

منتشر شده در شنبه 4 آذر 1396       کد خبر : 7354
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح