به گزارش مدیسن نت، سارا جکسون، محقق بخش انستیتوی ملی سرطان آمریکا، گفت: «پس از کنترل عواملی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مشکلات پزشکی رایج که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد، مشاهده شد سوگیری جنسیتی در اکثر سرطانها وجود داشت.»
اینکه دقیقا کدام تفاوتهای بیولوژیکی باعث ایجاد این نابرابریها میشود هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
جکسون گفت: «ما میخواهیم نقش هورمونهای جنسی و ژنتیک در بروز سرطان را در تحقیقات آینده بررسی کنیم.»
برای این مطالعه، محققان به تفاوت در خطر ابتلا به ۲۱ مورد سرطان در بین ۱۷۱ هزار مرد و ۱۲۳ هزار زن در ردهی سنی ۵۰ تا ۷۱ سال که در یک مطالعهی رژیم غذایی و سلامت از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۱ ثبت نام کرده بودند، پرداختند.
در این مدت، ۱۷۹۵۱ سرطان جدید در مردان و ۸۷۴۲ مورد در زنان تشخیص داده شد.
مردان در معرض خطر بیشتر ابتلا به اکثر سرطانها بودند و بیشترین تفاوت در خطر ابتلا به سرطانهای مری (۱۰.۸ برابر بیشتر)، حنجره و مثانه (هر کدام ۳.۵ برابر بیشتر) و همچنین کاردیای معده (نوعی سرطان معده) (۳.۳ برابر بیشتر) مشاهده شد.
این مطالعه نشان داد که مردان فقط با نرخ کمتر ابتلا به سرطان تیروئید و کیسهی صفرا روبرو بودند.
جکسون گفت: «مردان نیز بیشتر از زنان در معرض مرگ ناشی از سرطان هستند.»
فاکتورهای پرخطر مانند سیگار کشیدن، الکل، رژیم غذایی و مسائل مربوط به سلامتی تنها بخش کوچکی از تفاوت در نرخ ابتلا به سرطان در مردان و زنان را تشکیل میدهند. به عنوان مثال، سیگار کشیدن، رژیم غذایی و مشکلاتی مانند دیابت که میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را افزایش دهد، تنها ۲۰درصد از سوگیری مردان در سرطان مثانه را توضیح میدهد. جکسون گفت: «مردان بیش از سه برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند.»
به گفتهی محققان، تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چرا مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بسیاری از سرطانها هستند، مورد نیاز است.
برخی از این تفاوتها ممکن است مربوط به هورمونها باشد. هورمون جنسی مردانه ـ تستوسترون ـ ممکن است باعث رشد برخی از سرطانها شود و هورمون جنسی زنانه ـ استروژن ـ ممکن است در برابر سرطانهای دیگر محافظت کند.
منتشر شده در سه شنبه 1 شهريور 1401
کد خبر : 10628