حفظ سلامت قلب زنان با چند توصیه غذایی

بر اساس بررسی‌های محققان، بیماری‌های قلبی یکی از عمده‌ترین دلایل مرگ زن‌ها هستند، اما با پیروی از سبک زندگی سالم، ورزش و مصرف غذاهای مناسب می‌توان از بیماری‌های قلبی و در نتیجه مرگ زودرس پیشگیری کرد.
برای اینکه بتوانید قلبی سالم و پرتوان داشته باشید، باید در انتخاب غذایتان هوشمندانه عمل کنید. مواد غذایی متعددی وجود دارند که دوستدار قلب شما هستند.
میوه‌ها و سبزیجات
میوه‌ها و سبزیجات مختلف نه‌ تنها سرشار از فیبر رژیمی و آنتی‌اکسیدان‌های گوناگون هستند، بلکه فشار خون را در سطح متعادل نگه می‌دارند. فشار خون بالا، یکی از عوامل خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی است. این مواد خوراکی حاوی پتاسیم‌ هستند که در مطالعات بالینی مشخص شده این ماده‌ی معدنی از فشار خون بالا می‌کاهد. 
چربی‌های سالم
نوع چربی مصرفی، تفاوت مهمی در سلامت یا بیماری قلب ایجاد می‌کند. در رژیم غذایی سالم، مصرف چربی‌های اشباع ‌شده کمتر از ۱۰درصد تمام کالری روز فرد است. خوراکی هایی چون سوسیس، گوشت‌های چرب، کره، بستنی و دیگر محصولات لبنی پرچرب، حاوی چربی‌های اشباع‌ شده‌ی فراوانی هستند. در ضمن مصرف کم چربی‌های اشباع ‌شده باید از همان ۲ سالگی شروع شود.
به ‌جای چربی‌های اشباع ‌شده و همین‌طور ترانس باید چربی‌های اشباع ‌نشده‌ای مانند روغن زیتون، کانولا، آووکادو، آجیل و دانه‌ها را جایگزین کرد.
همچنین اسیدهای چرب امگا۳، نوع خاصی از چربی‌های اشباع‌ نشده‌ هستند که در بیشتر ماهی‌های چرب، مانند سالمون، خال‌مخالی، تن و شاه‌ماهی و البته گردو و دانه‌‌ی کتان وجود دارند.
دوری از نمک
مصرف نمک زیاد، فشار خون را افزایش داده و قلب را در خطر ابتلا به بیماری قرار می‌دهد. تمام غذاهای فرآوری‌ شده در بازار، مانند کنسروها و مواد غذایی آماده، حاوی نمک فراوان هستند. تا جایی‌که می‌توانید از مصرف این مواد خوراکی اجتناب کنید. در ضمن برای اینکه بتوانید از نمک کمتری در غذایتان استفاده کنید، از ادویه‌ها و گیاهانی مانند پودر نعنا استفاده کنید. این ادویه‌ها طعم غذایتان را بهبود ‌می‌بخشند و کمتر به نمک نیاز پیدا می‌کنید.
پروتئین‌های سالم
بررسی‌های محققان نشان داده که مصرف بیش از حد پروتئین حاصل از گوشت قرمز، به قلب صدمه می‌رساند اما پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیا، نخود، عدس، آجیل و دانه‌ها، برای قلب مفید بوده و از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند. ماهی، غذاهای دریایی، مرغ و تخم‌مرغ هم حاوی پروتئین‌های مناسب قلب هستند. بنابراین تا جایی‌که امکان دارد، پروتئین مورد نیاز خود را از این مواد خوراکی دریافت کنید. همچنین مصرف گوشت قرمز را به ۱ تا ۳ بار در هفته محدود کنید.
محصولات لبنی
از آنجایی که محصولات لبنی حاوی کلسیم، پروتئین و دیگر مواد معدنی هستند، باید در رژیم غذایی‌تان گنجانده شوند. اما از لبنیاتی که فرآوری ‌نشده و کم‌چرب هستند استفاده کنید.
مواد غذایی مضر برای قلب
غذاهای بسیار فرآوری ‌شده، مانند انواع کیک، بیسکوییت و شیرینی‌ها، شکلات‌، چیپس، نوشیدنی‌های پرشکر مانند آبمیوه‌ها و نوشابه‌های ورزشی و انواع فست‌فودها به دلیل اینکه حاوی شکر افزوده، نمک فراوان و چربی‌های اشباع ‌شده و ترانس هستند، برای قلب مضرند. بنابراین تا جایی‌که می‌توانید از این مواد خوراکی، کم مصرف کنید.
پیشگیری از پرخوری
پرخوری هم به قلب فشار می‌آورد. مقدار غذای مصرفی معمولا به نوع غذا بستگی دارد. مواد خوراکی سالم مانند سبزی‌ها خیلی زود احساس سیری به فرد می‌دهند. اما از آنجایی‌که غذاهای سرخ‌ کرده و فست‌فودها ارزش غذایی کمی دارند، موجب پرخوری می‌شوند. بنابراین با انتخاب مواد غذایی سالم، مقدار غذای مصرفی‌تان را در حد متعادل تنظیم کنید.
منتشر شده در دوشنبه 7 شهريور 1401       کد خبر : 10635
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح