شاخ‌های اینستاگرامی هم باید مالیات بدهند

معاون درآمدهای سازمان مالیاتی در خبری  اعلام کرد:
 
لیست ۱۰۰۰ نفری از کاربرانی که بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند تهیه شده و تاکنون وزارت ارشاد اطلاعات ۲۶۰ نفر از این افراد را برای دریافت مالیات به ما ارسال کرده است
 
اینکه دولت در پی شناسایی و دریافت سهم خود از ویران سازی خانواده ها و باورها و ارزش هاست، چندان مورد تعجب نیست. اما با توجه به آسیب های اینستاگرام انتظار می‌رفت قبل از ایجاد سازوکار دریافت حق سهم دولت در بازار مکاره اینستاگرام حداقل یکبار هم شده شاخ های داخلی را ساماندهی می شدند که روند تخریب فرهنگ و ارزش ها کمی کندتر شود.
 
در طول چند سال گذشته که به سبب شیوع ویروس کرونا کارشناسان به مردم توصیه می کردند که در خانه های خود بمانند، فضای مجازی به یکی از وسایل سرگرمی و فعالیت روزانه تبدیل شده است. در این میان خصوصا جوانان در شبکه های اجتماعی بسیار فعال هستند و شبکه تصویری اینستاگرام نیز به شدت مخاطب پیدا کرده است.
 
به نظر می رسد که در این مدت زمان، مخاطبان شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دوبرابر شده اند و مردم بیشتر سعی می کنند از فضای مجازی برای گذران اوقات خود استفاده کنند. اما سوال اساسی اینجاست که این محیط چقدر سالم و از لحاظ اخلاقی و روانی مورد تایید است؟
 
خصوصا در شبکه اجتماعی تصویری اینستاگرام که بیشتر مورد استقبال جوانان قرار گرفته است، نوعی ابتذال گسترده موج می زند، در این اواخر ویدئوهای زنده این شبکه اجتماعی بیشتر از گذشته پرمخاطب بوده است و متاسفانه لایو چند نفر از افراد حاشیه دار و مبتذل بیش از سایرین پر سر و صدا بوده است.
 
برخی از شاخ های مجازی که اکثرا در خارج از کشور حضور دارند و نه تنها نکات اخلاقی را رعایت نمی کنند بلکه مروج ابتذال و زندگی سوپر لاکچری و فانتزی هستند و اغلب حرف های ناپسند در لایوهای اینستاگرام خود می زنند، این روزها در کانون توجه قرار گرفته اند.
 
اما چند نکته در این موارد وجود دارد؛ اول اینکه حضور جوانان و خصوصا سبک زندگی مبتذل، فانتزی و غیر واقعی که این افراد برای جذب مخاطب به نمایش می گذارند باعث ایجاد نوعی آنومی و ناهنجاری فرهنگی و اجتماعی است که متاسفانه بعدها جامعه تاوان ترویج بی رویه این رفتارهای زشت را خواهد داد.
 
از سوی دیگر خانواده ها در این امر بایستی نسبت به کنترل فرزندانشان بیشتر مراقبت کنند. خود مراقبتی در خانواده ها یکی از موارد مهم در جلوگیری از ترویج ابتذال است. نهادهای مربوطه در این خصوص بایستی آموزش های لازم به خانواده ها را ارائه دهند.
 
اما مهمتر از همه این موارد نگاه وزارت ارتباطات و بررسی این موارد است که کیان خانواده ها و رفتار اجتماعی نسل آینده را تحت تاثیر جدی قرار می دهد. 
 
متاسفانه عموم لایوهای (پخش زنده اینستاگرامی) این افراد حاوی رفتارهای جنسی قبیح است. آن‌هم مواجهه ای که به بدترین شکل ممکن به نمایش گذاشته می شود و هیچ گونه قید و بندی ندارد. بعضا شاهد دعواها و ارتباطات غیر متعارف جنسی در این موارد هستیم که بسیاری افراد در این زمینه تماشاگر این رفتارهای ناپسند بوده و بعضا واکنش های بدتری از خود این افراد با حرف های رکیک بروز می دهند. 
 
جالب است که هیچ گونه نظارت و تلاشی خصوصا برای بستن این صفحات وجود ندارد و هر روز دیده می شود که به شمار مخاطبان این افراد مبتذل افزوده می شود. البته خاصیت خانه نشینی های امروز استفاده از شبکه های اجتماعی است. چند وقت پیش بود که یکی از بازیگران سریال پایتخت رکورد جالبی از نظر دیده شدن صفحه اجتماعی اش در این اینستاگرام به ثبت رساند اما اینکه چرا صفحات افراد مبتذل خارج نشین که هیچ گونه قید و بندی در گفتار و رفتار ندارند باز هستند و در وزارتخانه مربوطه کاری در این خصوص انجام نمی گیرد سوال بسیار بزرگی است.
 
متاسفانه این رها کردن فضای شبکه اجتماعی اینستاگرام تبعات بدی در جامعه وجود داشته است. موضوع از حضور افراد ناهنجار از اراذل و اوباش مجازی تا افراد معلوم الحالی که ثبات روانی و اخلاقی ندارند و مروج مسائل قبیح جنسی هستند، گسترده است و هر روز در حال رشد است. بعضا دیده می شود که این افراد آنقدر در این فضا جولان می دهند که معروف و مشهور می شوند و بعد از مدتی با آنها برخورد می شود که دیگر دیر شده است. 
 
رقابت ابتذال این افراد معلوم الحال خارج نشین برای بیشتر دیده شدن کار را به فساد و فحشا هم کشانده است اما هنوز با وجود همه این موارد و اینکه جوانان مخاطب این افراد هستند هیچ اقدامی در بسته شدن صفحات این افراد در اینستاگرام صورت نمی پذیرد.
 
انتهای پیام/
 
نویسنده: محمد حیدری
منتشر شده در چهارشنبه 25 اسفند 1400       کد خبر : 10438
آخرین اخبار
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت محفوظ می‌باشد.
طراحی وب سایت : ایران طراح